رحمتي افزود: کالاهاي فرهنگي در اکثر کشورها علاوه بر اينکه کارکردهاي فني دارند ناقلان ارزشمند مبداء جغرافيايي خود به حساب ميآيند.
وي تصريح کرد: در مورد صنايعدستي توليدات کشورهاي ديگر هم مطرح است که البته فقط جنبه تزييني ندارند بلکه نمايش دهنده فرهنگ، باورها و تاريخ کشور خود هستند و اين وضعيتي است که در مورد صنايعدستي ايران هم صدق ميکند.
رحمتي گفت: صنايعدستي به عنوان بخش مهمي از فرهنگ کشور نقش مهمي در معرفي وضعيت تاريخي کشور ما داشته و باعث آشنايي همه کشورها با اين فرهنگ است به همين دليل است که اگر در تاريخ فرش دنيا جستجو کنيم بخش اعظم شناسنامه فرش جهان به نام ايران ثبت شده است.
وي با اشاره به اينکه صنايعدستي مقام اول صادرات غير نفتي کشور را در سالهاي 37 به بعد داشته گفت: در دهه سي، 80 درصد توليدات کشور دستي توليد ميشد و همچنين در سال 38 از مجموع 104 ميليون دلار از ميزان 51 درصد صادرات غير نفتي فرش با 19 درصد و صنايعدستي با 28 درصد سهم مهمي داشتند.
مدير کل حفظ و احيا معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي ادامه داد: بيشتر کشورهايي که امروز جريان رو به رشدي دارند بيشتر مسائل بيکاري خود را با رو آوردن به صنايعدستي هنرهاي سنتي پر ميکنند و نشان دهنده اين است که به عنوان محصولي فرهنگي نقش عمدهاي در اقتصاد کشورها دارد.
وي در پايان با ابراز تأسف از اينکه امروزه کالاهاي فرهنگي جايگاهي در سبد خانوادهها ندارند گفت: در طول برنامه توسعه چهارم تنها دوبار از صنايعدستي نام برده شده که يکبار مربوط به بيمه صنعتگرها بوده و ديگري مربوط به مجوزهاي صادره در برنامه چهارم بوده است./111
انتهای پیام/